Bemærk vanddybder i fjorden. De skifter inden for 1-2 meter og så går du på grund eller ødelægger skruen. Sejl derfor langsomt indtil du kender fjorden. Tjek søkort og vanddybder.

Powder

Båden ligger på Bro 2 Plads 209 i Frederiksværk Havn.

Kalechen kan være svær at få af hvis man er gangbesværet eller har fysiske udfordringer, men ikke umulig.

Båden er også meget levende og reagere/krænger kraftigt når man bevæger sig fra side til side. Hvis man skal ha en behagelig tur anbefales det at man maks er 2 voksne i båden.

Båden har en 25 Hk 4 takter udenbords motor med elstart. Sejler på Benzin oktan 95 eller 100. Der sidder en choker i gas og gear håndtaget, hvis den ikke starter i 2-3 forsøg.

Motoren hyler hvis der mangler dødemandsknap ved start. Hyler motor alarmen under sejlads, stop omgåennde og tilkald hjælp.

Bemærk at chokerhåndtaget skal skubbes helt frem, og kan kun bruges hvis den står i frigear. 

Båden sejler bedst ved 3-4ooo omdr. Den bliver svær at styre og meget levende ved topfart 5ooo omdr. særligt hvis der er bølger i fjorden.

Læg mærke til hvordan båden er fortøjeret. Kryds bagtil med karabin hager sat i øjerne, som sidder påydersiden agter til.

Sejlads

Fjorden er meget lavvandet og kan skifte, inden for ganske få meter, fra 3 meter til 25 cm dybde.
Sejl derfor altid ud af havnen via sejlrenden og hold godt øje med vandet mod kysterne.
Det bedste er at holde sig i sejlrenden første gang man prøver at sejle ud fra Frederiksværk i Roskilde Fjord. Der kan sagtes være 20 cm dybt op til 3-400 meter fra land i fjorden så vær opmærksom og sejl langsomt hvis du nærmer dig de lavvandede områder.

Obs! Husk altid at have en fuldt opladet og tændt mobiltelefon med ud

Tjek altid vind og vejr inden du sejler ud.

På den gule runde knap, øverst i højre hjørne, kan der vælges muligheder som vind, vandstrømme, nedbør og meget mere.